Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikverket skylt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tunnelbygget på Lovön kan börja

Den 2 augusti skrev Trafikverket och det italienska konsortiet JV Vianini CMC kontrakt för Lovös två bergtunnelentreprenader.

Det innebär att under hösten 2016 kommer byggarbetet igång succesivt och kommer att märkas av mer och mer under vintern. Entreprenören börjar med att etablera sig på de två arbetsområdena, på södra Lovö strax söder om golfklubben och på norra Lovö. Arbetena kommer främst märkas av runt arbetsområdena och påverkar inte trafiken på Ekerövägen. Inte förrän sent i höst eller till vintern kommer de första sprängningarna att ske.

Mer information och en mer detaljerad tidplan kommer här på webbplatsen under hösten. Direkt berörda fastighetsägare och verksamheter på Lovön kommer att få kontinuerlig information och kallas till informationsmöte.

Bakgrund

Trafikverkets upphandling av de två tunnelentreprenaderna överklagades av NCC i januari till Förvaltningsrätten och under våren vidare till Kammarrätten. I början av juli meddelade Kammarrätten att NCCs överklagan avslogs och nu har Trafikverket gett det italienska konsortiet JV Vianini CMC uppdraget att bygga arbetstunnlar, två tillfälliga hamnar, ramptunnlar och huvudtunnlarna för Förbifart Stockholm under Lovön i Ekerö kommun. Arbetena beräknas ta cirka sex år.