Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bergmassor transporteras med lastbil

Under november och en tid framöver kommer bergmassor att transporteras med lastbil från våra två byggarbetsplatser vid Koviken på norra Lovö och vid Edeby på södra delen av ön.

Planen har hela tiden varit att all transport av bergmassor från Lovö skulle ske sjövägen, men arbetet med våra tillfälliga hamnar har tyvärr dragit ut på tiden. Samtidigt har sprängningsarbetet pågått sedan i somras vid Koviken och sedan ett par månader vid Edeby. Vi har under den tiden tillfälligt lagrat utsprängt berg på plats men är nu tvungna att börja transportera bort bergmassorna på annat sätt. 

Transporterna sker med färja från Koviken till Tyska Botten och vidare till Upplands Väsby samt från Edeby via Ekerövägen till NCC:s grustäkt i Älvnäs, strax norr om Träkvista.

När våra två hamnar tas i drift under vintern övergår alla transporter till fartyg som planerat. Att transporter görs med lastbil är alltså en högst tillfällig lösning.