Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Åkerfält vid byggarbetsplats
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikplats Edeby

Snart kommer vi att börja arbeta med förskärningen i berget vid Trafikplats Edeby som kommer att bli in- och utfarten för all trafik som kommer eller ska söderut genom E4 Förbifart Stockholm.

I januari påbörjade vi arbetet med trafikplats Edeby genom att anlägga en arbetsväg mellan etableringen och det som kommer att bli tunnelmynningen vid Edeby. Och sedan en tid tillbaka har vi arbetat med att täcka av berget vid Trafikplats Edeby. I slutet av april eller början av maj 2018 kommer vi att börja sprängningsarbetet med tunneln vid Edeby.

Den temporära vägen byggs för att arbetsfordon ska komma fram till förskärningen och kunna transportera ut berg efter sprängning. Arbetet påverkar inte trafiken på Ekerövägen.

Två ramptunnlar kommer ska byggas ner till huvudtunnlarna. Stor miljöhänsyn färgar allt arbete med E4 Förbifart Stockholm, arbetsmiljö, säkerhet och kvalité är högsta prioritet. Många arbetsmoment kräver nytänkande med skräddarsydda lösningar för att bibehålla alla kvalitets och produktionskrav.