Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Grönt trafikljus
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu har vägplanen skickats för fastställelse

Länsstyrelsen i Stockholm har tillstyrkt vägplanen för väg 261 Ekerövägen. Nu har vi skickat den vidare till avdelning Planprövning för fastställelse.

Arbetet hos avdelning Planprövning inleds med en så kallad kommunikation. Det innebär att de som har lämnat synpunkter under granskningen får ta del av det som tillförts ärendet efter granskningen. De handlingar som normalt kommuniceras är granskningsutlåtandet och länsstyrelsens yttrande över vägplanen.

Planprövning beslut om fastställelse går att överklaga och kan komma att hanteras i ytterligare instanser. När vägplanen vunnit laga kraft kan vi börja bygga. Byggstarten sker successivt för Ekerövägen och planeras till våren 2017. Bygget kommer att påbörjas vid trafikplatserna vid Edeby och Tillflykten och allt eftersom övriga tillstånd finns, bygger vi vidare längs sträckan.