Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förberedelser för mätningar vid Drottningholm

Inför den planerade ombyggnaden av väg 261, Ekerövägen genom Drottningholm ska vi mäta rörelser i byggnader och i marken. Det gör vi för att kunna säkerställa att de kulturhistoriska byggnaderna inte påverkas av de kommande ombyggnadsarbetena.

Vi startar mätningarna i god tid före ombyggnaden av vägen för att kunna dokumentera naturliga rörelser. För det arbetet har vi nu börjat sätta fast mätdubbar i husgrunder och i vissa trappkonstruktioner på byggnader utmed Ekerövägen.

Arbetet med infästning av mätdubbarna kan vara störande då vi borrar i husgrunden, men arbetena ska i övrigt inte innebära några störningar. När dubbarna är på plats kommer personal att mäta in dessa och sedan utföra mätningar vid olika tillfällen. Alla arbeten sker under normal arbetstid på vardagar mellan klockan 08.00 och 17.00.

Vi har valt en typ av dubbar som ska synas så lite som möjligt i den kulturhistoriska miljön. Planeringen av arbetet har gjort tillsammans med en antikvarie och i samråd med Statens fastighetsverk och Länsstyrelsen.

Berörda fastighetsägare har fått mer information.

Vill du veta mer?

Vid frågor angående mätningarna kontakta vår entreprenör WSP, kontaktuppgifter hittar du under Kontakta oss.