Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Röd buss som kör mot Brommaplan
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vägplanen fastställd för väg 261, Ekerövägen

Trafikverket vill förbättra framkomligheten på Ekerövägen. Vi har därför tagit fram en vägplan som nu har blivit fastställd av vår avdelning för planprövning. Vi planerar att bredda Ekerövägen från Tappström till Nockeby.

Vägen får ytterligare ett kollektivkörfält vilket leder till mindre köer och ökad framkomlighet.

– Det är mycket glädjande att planen har blivit fastställd. Det innebär att vi närmar oss byggstart. Arbetet med vägplanen har pågått under flera år, säger Karin Stadler, projektledare på Trafikverket.

I vägplanen ingår också breddning av Nockebybron och Drottningholmsbron samt att vi ska bygga en ny bro i Tappström.

Att planen är fastställd innebär att vi kan börja planera för byggstart. Nu följer en överklagandetid innan planen vinner laga kraft. Nästa steg är att upphandla entreprenörer som ska bygga om Ekerövägen och broarna samt den nya bron i Tappström.

Ta del av handlingarna

Beslutet finns tillgängligt hos Trafikverket Region Stockholm, Solna Strandväg 98, Solna samt Trafikverket, Planprövning, Röda vägen 1, Borlänge under tiden 20 februari – 13 mars 2017.

Här kan du ta del av vägplanen.

Orienteringskarta

På kartan nedan är sträckorna som ingår i vägplanen markerade med rött.