Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kartillustration av Lunda0, Vålberga, Kälvesta

Lunda

Från Vinsta och Kälvesta i söder fortsätter Förbifart Stockholm under Lunda. 1,6 km huvudtunnlar löper parallellt strax nordväst om Bergslagsvägen. Vägtunneln kommer upp i ytläge vid Vålberga och ansluter E18 via en bro över trafikplats Hjulsta.

Bygget just nu

På etableringsområdet Avestagatan har vi byggt en 300 m lång arbetstunnel för att frakta bort bergmassor från tunneldrivningen. Bergmassorna transporteras till NCC i Rotebro som återanvänder det till arbetsmaterial. Vi borrar och spränger oss fram i tunnlarna.

Stockholm Exergi, utför fjärrvärmearbete på en längre strecka. Delar av det arbetet kommer att passera våra arbeten längs med Bergslagsvägen från korsningen Sörgårdsvägen. De kommer att göra en del ovanjordssprängningar. För mer information, följ länken stockholmexergi.se.

Gång- och cykelbanan utanför etableringen är omledd utmed Avestagatan. Gravfältet Lunda och Skesta byar från järnåldern påverkas inte av byggarbetet.

Nedan ser du en karta över framdriften i tunneln. Den uppdateras varannan vecka.