Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gångtrafikanter går över ett övergångsttåll
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Dags för besiktning

Nu börjar arbetet med att bygga tunnlarna under Lunda.

I samband med detta kommer Trafikverket att förbesiktiga fastigheter. Vi har under 2016 skickat ut information om besiktningen. Det är inte säkert att du som fått ta del av vårt utskick berörs av kommande fastighetsbesiktningar. Men eftersom du kan märka av våra arbeten vill vi informera en större grupp boende och verksamma nära våra arbetsområden om planerade arbeten. För att det ska bli aktuellt med en besiktning ska fastigheten ligga inom ett visst avstånd från tunnlarna.

Besiktningsområde

Trafikverket kommer att förbesikta fastigheter i Kälvesta, Järfälla och Lunda som ligger inom ett ungefärligt avstånd på 150 meter från tunnlarna eller bedöms som relevanta för besiktning. Avståndet till tunnlarna är väl tilltaget för att säkerställa att alla fastigheter som kan komma att påverkas också besiktas. Vid besiktningen dokumenterar vi fastighetens skick. Om det finns kakelugn eller öppen spis kommer dessa att provtryckas i samband med besiktningen. När sprängningsarbetena i Lunda är avslutade gör vi en efterbesiktning av förbesiktade fastigheter för att se om byggnaden har påverkats av våra arbeten

Bergsäker AB

Vi har anlitat företaget Bergsäker AB för att utföra besiktningarna. Ett par veckor i förväg kommer Bergsäker AB genom brev att kontakta boende och verksamma som berörs av kommande besiktningar. Besiktningarna sker på dagtid och besiktningspersonerna bär alltid legitimation. Om du inte blir kontaktad av Bergsäker AB bedömer vi att din fastighet inte berörs. Men vi vill ändå erbjuda dig möjligheten att begära en besiktning om du tycker att det är relevant. Det gör du genom att kontakta:

För mer information om förbesiktningar, störningar, klagomål och skadeärenden kan du ringa: 010-123 04 00 eller e-posta: kundarenden.forbifartstockholm@trafikverket.se

Besiktningsinformation (pdf-fil)