Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Mälarbanan, Tomteboda–Kallhäll

Vi bygger ut järnvägen mellan Tomteboda och Kallhäll nära Stockholm. När vi är klara blir det smidigare att ta tåget, fler avgångar att välja på och lättare att komma fram i tid. Kort sagt bygger vi fler spår för en bättre resa.

Projekt Mälarbanan bygger ut järnvägen mellan Tomteboda och Kallhäll i Stockholms län, från två till fyra spår på en 20 km lång sträcka. Pendeltågen får egna spår i mitten och fjärrtåg och andra tåg kan köra om på de yttre spåren. Det gör att fler tåg kan gå, att resenärerna får fler avgångar att välja på och att ankomsttiderna blir säkrare.

I projektet ingår att bygga nya, ljusa och trygga pendeltågsstationer i Kallhäll, Barkarby och Sundbyberg och de två förstnämnda står redan klara. Vi har också byggt nya broar för bilar, cyklar och gående.

Många åker tåg och pendlar på Mälarbanan – järnvägen som går norr om Mälaren mellan Stockholm och Örebro, via Västerås. I dag bor var fjärde svensk i Mälardalsregionen och allt fler flyttar hit. Behovet av smidiga och miljövänliga resor och transporter är redan stort och ökar hela tiden.