Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gestaltningsbild på Kallhäll Station.

Aktuellt i ditt område

Det är ett omfattande arbete att bygga ut Mälarbanan. Det sker i ett tätbebyggt område med mycket tågtrafik, och det är därför ofrånkomligt att människor påverkas på olika sätt. Här hittar du information om hur våra arbeten påverkar dig.

 

Planerade avstängningar i höst

Trafikverket stänger av järnvägen i båda riktningarna Sundbyberg–Jakobsberg mellan fredag 2 november klockan 22.40 och måndag 5 november klockan 04.30.

Vi arbetar dygnet runt. För att kunna bygga ut järnvägen behöver vi arbeta när spåren inte är trafikerade. På så sätt kan vi garantera säkerheten för både de som bygger och för dig som reser.

Planera din resa

Tänk på att din resa tar längre tid än normalt när vi stänger av järnvägen. Planera din resa och var ute i god tid. Information om ersättningstrafik hittar du på sl.se och sj.se

Så påverkas du av vårt arbete

Vårt arbete med att bygga ut Mälarbanan påverkar både tågresenärer och de som bor och jobbar längs järnvägen.

Större delen av byggtiden kan du resa som vanligt, men några gånger om året behöver vi stänga av banan i flera dagar för att jobba på spåret. Planen är att stänga när så få som möjligt störs, till exempel vid helger.

Du som bor och jobbar i närheten kommer att känna av byggstök, buller och transporter. Därför informerar vi regelbundet om vårt arbete och hur det påverkar dig. Ljuddämpande fönster och avskärmade uteplatser är också sätt att minska vår påverkan.