Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pendeltåg i området Bromsten

Bromsten/Solvalla

Tidigast 2019 planerar vi att påbörja våra förberedande arbeten i Bromsten och tidigast 2021 planerar vi att påbörja utbyggnaden av järnvägen.

Förberedande arbeten

Fram till dess att järnvägsplanen för sträckan mellan Duvbo och Spånga är fastställd, planerar vi att påbörja förberedande arbeten i Bromsten. Det beräknas ske tidigast 2019. Förberedande arbeten handlar om att exempelvis lägga om ledningar i marken och det gör vi för att kunna påbörja utbyggnaden av järnvägen. I god tid kommer vi informera om när vi startar våra förberedande arbeten.   

Planläggningsprocessen 

Just nu gör vi en översyn av järnvägsplanen för Duvbo-Spånga i samverkan med Stockholms stad, där vi utgår från inkomna granskningssynpunkter från allmänheten, föreningar, myndigheter och liknande. Parallellt med planprocessen tar Stockholms stad även fram den nya detaljplanen som är nödvändig för att genomföra utbyggnaden av Mälarbanan genom Bromsten. Tidigast 2021 är beräknad byggstart för utbyggnaden av järnvägen.