Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Många frågor om ljudnivåer på vårt öppna hus 10 februari

På Projekt Mälarbanans öppna hus fick besökarna ställa frågor och lämna synpunkter på järnvägsplanen för spårutbyggnaden mellan Spånga och Barkarby. De flesta frågorna handlade om ljudnivåer och hur man kan dämpa ljud med till exempel fönster och skärmar.

Drygt 30 personer tog chansen att ställa frågor till projektet på det öppna huset som hölls på Trafikverkets projektkontor i Spånga den 10 februari. De flesta var intresserade av att veta hur de skulle påverkas av ljud och vilka åtgärder som planeras för att dämpa ljudet. Vi fick också ta del av besökarnas synpunkter och funderingar kring spårutbyggnaden.

Här hittar du järnvägsplanen

Du har fortfarande möjlighet att ta del av järnvägsplanen och lämna synpunkter på den. Järnvägsplanen är utställd för granskning till och med den 23 februari. Syftet med granskningen är att samla in synpunkter från alla som har åsikter om järnvägsplanen.

Under granskningstiden finns järnvägsplanen här:

  • Trafikverkets projektkontor Projekt Mälarbanan, Stormbyvägen 2-4, Spånga
  • Trafikverkets regionkontor i Stockholm, Solna Strandväg 98, Solna
  • Tekniska nämndhuset i Stockholms stad, Fleminggatan 4, Stockholm
  • Biblioteket i Spånga, Värsta allé 12, Spånga
  • Biblioteket i Tensta, Hagstråket 13, Tensta
  • Trafikverket.se/malarbanan
    Dokument Projekt Mälarbanan

Vad är en järnvägsplan?

Järnvägsplanen beskriver var den nya järnvägen ska ligga. Planen visar vilken mark som behövs permanent och vilken mark som behövs tillfälligt under byggskedet. Till planen finns en miljökonsekvensbeskrivning (MKB) som beskriver både positiva och negativa konsekvenser för miljön.

Vill du lämna synpunkter på järnvägsplanen? Märk ditt brev eller e-post med TRV 2014/1309 och kom ihåg att skriva ditt namn. Skicka brev eller e-post till:

Trafikverket
Projekt Mälarbanan
Stormbyvägen 2-4
163 55 Spånga

Eller skicka e-post via formuläret under fliken Visa kontaktuppgifter.