Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi träffade resenärer på Kallhälls station

Torsdagen den 19 februari var medarbetare från Projekt Mälarbanan på Kallhälls station och pratade med resenärer, informerade om den nya stationen samt bjöd på kaffe och kakor.

Nu har bygget av den nya stationen i Kallhäll börjat och då det händer mycket i Kallhäll valde vi att finnas på plats en eftermiddag för att informera om vad som är på gång samt bjuda på kaffe och kakor.

En vanlig eftermiddag mellan kl 15-18 passerar cirka 2200 resenärer Kallhälls station enligt SL och flera av dem hade tid att stanna till och ta en kaffe med oss.

Ris och ros

Vi fick många frågor och även ris och ros gällande våra arbeten i Kallhäll. Den tillfälliga stationen och framför allt bron och de branta trapporna påverkar många resenärer. En del resenärer upplever att trapporna är branta och känner obehag när bron svajar när många går över samtidigt. Och även om det är rörigt och byggstök på Kallhälls station idag fick vi många komplimanger för att det kommer att bli fint när allt är klart.

Endast en entré till den nya stationen

Många ser fram emot den nya stationen som planeras vara klar hösten 2016 och frågade om den kommer att ha en utgång i södra änden. Den nya stationen i Kallhäll kommer endast att ha en entré och det är i den norra delen.  Den gång- och cykelbro som vi bygger söder om Kallhäll station kommer inte att ha någon entré till stationen. Det finns idag inget beslut om detta.

Vi från Projekt Mälarbanan hade en väldigt trevlig eftermiddag i Kallhäll. Ett stort tack till alla er som kom förbi och delade med er av era tankar och synpunkter.