Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi förlänger tunnlar i Jakobsberg

För att få plats med de nya järnvägsspåren behöver vi förlänga tunnlarna på Historievägen och Frihetsvägen i Jakobsberg. Tunneln på Historievägen är helt avstängd och den 6 mars stänger vi av ett körfält i tunneln på Frihetsvägen.

Vi gör nu förberedanden arbeten vid tunnlarna på Frihetsvägen och Historievägen för att senare under våren lyfta på nya spårbroar då vi breddar järnvägsområdet. Tunneln på Historievägen är helt avstängd fram till sommaren och gång- och cykeltrafik leder vi om via Järfällavägen, Vikjsöleden och Slöjdvägen med skyltning på plats. På Frihetsvägen kommer att körfält vara öppet och gång- och cykeltrafik kan passera tunneln genom en containertunnel.

Nattarbeten 7-8 mars

Vi behöver påla och sätta spont vid tunnlarna och då arbetet är väldigt nära befintliga järnvägsspår kan vi endast göra det då det inte är någon tågtrafik. Vi planerar att börja arbeta runt kl 22 på lördagen den 7 mars och är klara cirka kl 8 på söndag morgon. Närboende kan komma att höra borrljud och stoppslag. Portanslag är uppsatta i berörda fastigheter.