Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi stänger av Mälarbanan 5-13 april

Vi stänger av tågtrafiken mellan söndagen den 5 april kl 22.50 till måndagen den 13 april kl 04.30 för att bland annat göra plats åt det nya stationshuset i Barkarby. Vi arbetar längs sträckan Barkarby - Kallhäll.

För att komma vidare med utbyggnaden av Mälarbanan från två till fyra järnvägsspår stänger vi av tågtrafiken från söndagen den 5 april klockan 22.50 till måndagen den 13 april kl 04.30.

Pendeltågen ersätts då med bussar mellan Spånga och Bålsta. Läs mer på sl.se eller ring 08-600 10 00.

Regionaltågen mellan Stockholm och bland annat Örebro, Västerås och Enköping ersätts med buss på sträckorna Bålsta - Stockholm C och Bålsta - Sundbyberg. Läs mer på sj.se eller ring 0771-75 75 75

Tänk på att vara ute i god tid då bussarna tar längre tid än tågen och det kan vara trångt på vägarna.

Vad vi gör under avstängningen

I Barkarby bygger vi klart den nya tillfälliga stationen. När tågen börjar gå igen den 13 april så avgår pendeltåg mot Bålsta från det tillfälliga stationshuset. Pendeltåg mot Stockholm avgår från den befintliga stationen. För att den befintliga stationen ska passa till de nya spåren breddar vi plattformen under avstängningen.

befintligt plattform barkarby

Efter avstängningen kommer tågen att gå förbi Barkarby på nya järnvägsspår.

Vi river dagens järnvägsspår för att göra plats åt det nya stationshuset som ska byggas i Barkarby och efter avstängningen kommer tågen att gå förbi Barkarby på nya järnvägsspår.

I Jakobsberg gör vi bland annat spår- och kontaktledningsarbeten. Vi fortsätter våra grävarbeten längs med järnvägen.

I Kallhäll gör vi markarbeten för det nya stationshuset och bussterminalen. Under avstängningen pålar vi samt spränger bort berg.

Vi påverkar dig som bor och arbetar nära våra byggen

Under avstängningen jobbar vi dygnet runt på vissa platser. Vi informerar i förväg om störande arbeten via informationsblad i brevlådan eller portanslag. Vår kundtjänst har öppet dygnet runt. Välkommen att ringa dit på 0771-921 921 för att få veta mer om våra arbeten