Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

En station blir två i Barkarby den 13 april

Från och med 13 april blir det stora förändringar för dig som reser till och från Barkarby med pendeltåg.

Måndagen den 13 april delar vi Barkarby pendeltågsstation i två. Så kommer det att vara i drygt ett halvår, för att vi ska kunna arbeta i området med att flytta järnvägsspår och börja bygga ett nytt stationshus.

En station för tåg om Stockholm och en för tåg mot Bålsta
Tåg mot Bålsta stannar från den 13 april vid en ny, tillfällig station 250 meter norr om den nuvarande (orangemarkerad på bilden). Tåg mot Stockholm stannar som tidigare vid den befintliga stationen (blåmarkerad på bilden).

Det innebär att du som reser från och till Barkarby går på på en station och kommer tillbaka till en annan station.

Bussarna går från den befintliga bussterminalen
Eftersom det är trångt i området stannar inte bussarna vid den tillfälliga stationen. De går därför som vanligt till och från befintliga bussterminalen.

Det tar ungefär fem minuter att gå mellan den tillfälliga stationen och bussterminalen. Se www.sl.se för mer information.

Vi leder om gång- och cykelvägar
Vi kommer att bygga järnvägsspår och station på olika ställen i området och i olika etapper.

Det betyder att vi behöver leda om gång- och cykelvägar allteftersom arbetet går framåt. Det ska dock gå att ta sig fram i området under byggtiden. Följ vår skyltning för att ta dig fram på ett säkert sätt.

Cykelparkering finns vid båda stationerna
Utanför båda stationerna finns det cykelparkeringar och vid den tillfälliga stationen bygger vi ett par handikapparkeringar.

Ny bilbro över järnvägen och gång- och cykeltunnel under
I området fortsätter vi också bygget av en gång- och cykeltunnel under järnvägen och har nyligen startat bygget av en ny bilbro norr om den kommande stationen, den så kallade Veddestabron.

Planera din resa och var ute i god tid
2015 och 2016 blir intensiva byggår i Barkarby och vi fortsätter att påverka hela området med våra arbeten.

Vi gör vad vi kan för att minska vår påverkan, men med ett så stort och komplicerat arbete är det tyvärr oundvikligt med störningar.  Vi planerar att vara klara i Barkarby under 2016.

Tänk på att det kan ta längre tid än vanligt att ta sig till och från bussar och tåg. Var ute i god tid och planera din resa.