Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu börjar vi bygga den nya entrén till Jakobsbergs pendeltågsstation

Nästa vecka lägger vi om ledningar och tar ned träd för att kunna starta bygget av en ny entré och gång- och cykeltunnel till stationen.

När vi bygger ut Mälarbanan från två till fyra bygger vi också en ny entré till stationen i Jakobsberg. Jakobsberg är en av en av Sveriges största stationer med ungefär 10 000 påstigande varje dygn.

Närmare till stationen

Den nya entrén och gång- och cykeltunneln kommer att ligga emellan de nya järnvägsspåren söder om den nuvarande stationen. När den är klar blir det närmare till stationen för alla som bor i södra Jakobsberg.

Entrén kommer att ha en uppgång från en gång- och cykeltunnel under järnvägen som ger möjlighet att ta sig mellan östra och västra Jakobsberg. Det kommer att finnas trappor, rulltrappa och hiss till entrén som också har SL-spärrar och ett väntutrymme. Vi startar bygget nu och planerar att vara klara med entrén under våren 2017.

Störande arbeten när vi spontar och pålar

Bygget av entrén kommer att synas och höras mycket i Jakobsberg. Det blir omfattande arbeten som kan påverka dig som bor och rör dig i området. Ynglingavägen kommer inte stängas av ytterligare.

I sommar när järnvägen är avstängd under fem veckor arbetar vi intensivt och dygnet runt med entrén. Det gör vi för att hinna med så mycket som möjligt när det inte går några tåg. På dagar och kvällar blir det bullrande arbeten när vi spontar, pålar och gräver söder om stationen. På nätter gör vi arbeten som inte är störande, men undantag kan förekomma.

Vi är medvetna om att vi stör och gör vad vi kan för att minska vår påverkan. Tyvärr är det ofrånkomligt med störningar vid ett bygge av den här kalibern.

Mer information kommer att gå ut till dem som berörs och vi kommer att erbjuda tillfälligt boende till de som störs.