Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Foto: Kenneth Hellman.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu rullar tågen igen på Mälarbanan

Efter en veckas omfattande och intensiva arbeten på sträckan Barkarby–Kallhäll öppnades Mälarbanan igen den 13 april. På grund av ett signalfel blev det tyvärr förseningar i tågtrafiken på morgonen.

Under avstängningen av Mälarbanan, den tionde i ordningen, arbetade över 400 personer intensivt under 173 timmar.

– Arbetena under veckan har gått mycket bra, säger projektchef Eva Nordberg. I den avslutande fasen, då vi testade signal- och säkerhetssystemet, visade det sig att ett fel uppstått. Tyvärr ledde det till att tågen fick gå med reducerad hastighet under måndagsförmiddagen. Vi beklagar detta och jobbar nu för att hitta felet.

Tre kilometer ny räls, sex nya växlar och ett tillfälligt stationshus i Barkarby

Vi har gjort en mängd arbeten under den gångna veckan, fortsätter Eva Nordberg. Vi har bland mycket annat byggt nära tre kilometer ny räls och lagt in sex nya växlar i Barkarby. Vi har också förberett för bygget av en ny pendeltågsstation genom att flytta spår och samtidigt färdigställa ett tillfälligt stationshus i Barkarby. I Kallhäll har vi arbetat med grunden till ett nytt stationshus. I Jakobsberg har vi byggt en tillfällig bro för tågen på den plats där vi bygger en ny sydlig entré till pendeltågsstationen.

En station blir två i Barkarby fram till den 2 november

Från måndagen den 13 april avgår tåg mot Kungsängen och Bålsta från en ny tillfällig station i Barkarby. Tåg mot Stockholm avgår som tidigare från den befintliga stationen. Det kommer att finnas två stationer i Barkarby fram till den 2 november 2015. Efter det går alla tåg från den tillfälliga stationen till dess att den nya stationen öppnar.