Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi hörs mycket i Huvudsta

I vår och sommar gör vi många olika arbeten på järnvägen i Huvudsta. Arbeten som hörs mycket och även görs på kvällar, nätter och helger.

Vad gör vi?

Vi gräver, fyller i material, transporterar fyllnadsmaterial, spontar, bygger järnvägsbank och sätter upp kontaktledningsstolpar. Vi gör också förberedande arbeten för att lägga i en ny växel så att Mälarbanan kan kopplas ihop med Citybanan.

Vi arbetar alla tider på dygnet

Vi gör så mycket arbeten som möjligt på dagtid vardagar 7-19. Men en del arbeten på eller nära spåren kan bara göras när det inte går trafik på spåren. De arbetena gör vi på kvällar, helger och nätter:

  • vardagar kväll klockan 19-22
  • vardagar natt klockan 22-07
  • helger dag klockan 08-19

Vi arbetar inte dygnet runt hela perioden utan arbetet varierar. Här på områdesfliken för Tomteboda informerar vi löpande om våra arbeten i Huvudsta och vilka tider vi arbetar.

Störningar när vi arbetar

Vi gör vad vi kan för att minska störningarna från våra arbeten men du som bor i närheten av våra arbetsområden kan komma att känna vibrationer och höra ljud från våra grävmaskiner och transporter.