Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Projektledare Catarina ”Jag ser till att vi bygger rätt”

Jag ser till att byggande, tidsplan och ekonomi är i balans.

Vilka arbetsuppgifter har du?
Som projektledare för stationer är jag spindeln i nätet och ser till att vi bygger rätt. Jag ser också till att tidsplan, byggande och ekonomi är i balans. Och att vi har rätt bemanning. I mitt delprojekt bygger vi bland annat nya pendeltågsstationer som ersätter de nuvarande i Kallhäll och Barkarby och en ny stationsentré till pendeltågsstationen i Jakobsberg. Längre fram kommer vi också att bygga en ny station i Sundbyberg.

Vad arbetar du med en vanlig dag?
Jag har ett varierat jobb och mycket handlar om att leda arbetet och tillsammans med mina medarbetare anpassa byggbeställningen och ritningar till verkligheten. Det är en del som inte går att planera när man ska bygga. Ett exempel är hur markförhållandena verkligen är. Även om vi tar prover är det först när vi satt spaden i marken vi vet hur det ser ut. Att finna tekniska lösningar och lösa problem är därför en del av min vardag.  Jag har ekonomiskt ansvar stationsbyggena, så det blir också en hel del ekonomiarbete.

Vad gillar du mest i ditt jobb?
Det är att jobba tillsammans med människor, att vi är en bra grupp som löser problem och jobbar framåt i projektet.

Vad är den största utmaningen?
Vi är många som arbetar i det här stora projektet och vi har en komplex verksamhet som påverkar många. En stor utmaning är därför att vi behöver vara duktiga på att kommunicera både med varandra men också alla dem som vi påverkar.  

Varför tycker du att Mälarbanan är ett intressant projekt?
Det är ett stort och komplex projekt med många inblandade och en utmaning att få det löpa enligt planerna. Jag arbetar gärna med järnvägsprojekt som känns bra även ur miljöaspekten.