Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Ungefär så här kommer den nya entrén se ut när den är klar 2017.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Den nya entrén växer fram i Jakobsberg

I sommar har vi påbörjat bygget av den nya entrén till pendeltågsstationen. Det är inte så mycket av själva entrén som syns ännu, utan det du ser är istället två stora skyddsportaler som lyfts på plats.

Dessa ska fylla två funktioner, dels att skydda våra arbeten från tågen, och dels skydda tågtrafiken när vi lyfter ner arbetsmaterial till bygget. Portalerna kommer att finnas kvar till påsken 2017, då de lyfts bort under avstängningen. Under deras skyddande skal har den nya entrén vuxit fram och blir då synlig, lite grand som en fjäril som kommer ut ur sin puppa. Fram till dess får ni hålla er.

Nedan ser du den nya entrén sedd från Järfällavägen. På bilden ser du också den nya parken som planeras att anläggas i anslutning till entrén. Från gång- och cykeltunneln under spåren når du perrongen med rulltrappor och hissar.