Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Projektchef Eva Nordberg svarar på frågor från allmänheten

Projektchef Eva Nordberg svarar på frågor från allmänheten

Denna nyhet är äldre än 6 månader

400 tog chansen att besöka Mälarbanans arbetsplats i Barkarby

Svetsning av järnvägsspår, stationsbygge, kunnigt folk att ställa frågor till och möjligheten för de små att provsitta en grävmaskin, lockade järfällaborna att besöka Projekt Mälarbanans arbetsplats i söndags.

-Det är jätteroligt att så många tog tillfället att besöka oss säger projektchef Eva Nordberg, som var en av flera som svarade på frågor i informationstältet under dagen.
-Vi bjuder in till vår arbetsplats för att berätta mer om vad vi gör och för att ge något tillbaka till de som påverkas när vi bygger och stänger av järnvägen.  

Många frågor handlade just om Barkarby stationsområde och hur det kommer att fungera där i framtiden. Eftersom tunnelbanans blå linje nu ska byggas ut till Barkarby pågår en hel del omplanering för Mälarbanans del och alla svar finns inte i dag.

-När vi vet mer kommer vi att berätta om det på olika sätt. Gå gärna in på vår webb eller på instagram, @projketmalarbanan, om du vill veta mer om vad som händer, tipsar Eva Nordberg.

liten pojke provsitter grävmaskin

Att provsitta en grävmaskin lockade både stora och små.

publik som tittar på termitsvetsning

Många ville se hur det går till att svetsa ihop rälen till spår.

Publik tittar på den blivande stationsväggen som håller på att gjutas.

Byggledare Ali Menan Mosui, berättar om hur det går till att bygga en ny pendeltågsstation.