Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vad gör vi i allahelgonahelgen?

Vi stänger av järnvägen och arbetar dygnet runt mellan Barkarby och Kallhäll den 30 oktober till den 2 november. Här kan du läsa lite om vad vi gör när järnvägen är avstängd.

Vad gör vi i Barkarby?

I Barkarby kommer vi att ta markprover inför utbyggnaden mellan Spånga och Barkarby. Det innbär att vi provborrar söder om stationen ner mot Lunda industriområde.

Vid Barkarby stationsområde stänger vi det gamla stationshuset och börjar under helgen att riva bort den tillfälliga träplattformen. Gångtunneln är öppen som vanligt fram tills dess att den nya gång- och cykeltunneln är klar.

Vi spränger även bort berg vid det gamla stationshuset. Sprängningarna börjar på lördag förmiddag och håller på fram till söndagen. Vi spränger även nattetid. Vi utrymmer delar av bussterminalen med hjälp av vakter när vi spränger.

Vid det tillfälliga stationshuset färdigställer vi träbron som på måndagen den 2 november kommer att ta resenärer mellan plattformarna då både norr- och södergående tåg kommer att avgå från det tillfälliga stationshuset. Det finns både hissar och trappor till bron. Bron har tak och trappstegen är behandlade för att minska halkrisk under vinterhalvåret.

Vi fortsätter våra arbeten med det nya stationshuset.

Sandtrappa
Varje trappsteg på träbron i Barkarby är behandlat för att minimera halkrisk.
Hisstorn och bro
Träbron i Barkarby är nästan 7 meter hög och det finns både hissar och trappor.

Vad gör vi i Jakobsberg?

Söder om Jakobsberg station, vid tunneln på Frihetsvägen, river vi gamla kontaktledningsfundament. Längre söderut lossar vi betongslipers.

Vid stationen fortsätter vi vårt arbete med den nya sydliga entrén.

Vad gör vi i Kallhäll?

I Kallhäll fortsätter vi våra arbeten med det nya stationshuset och vi planerar att lyfta på delar av den nya gångbron norr om stationshuset på lördag.

Vi spränger bort berg 3-4 gånger per dag på vårt arbetsområde vid centrum både lördag och söndag. Signaler ljuder innan och efter sprängning.

Arbeten längs med järnvägen

Längs stora sträckor av järnvägen planerar vi att montera stolpfundament och göra kanalisationsarbeten.

 Vi slipar växlar i Barkarby, Jakobsberg och Kallhäll.