Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi stänger av Mälarbanan 30 oktober till 2 november

Vi stänger av järnvägen fredagen den 30 oktober kl 22.30 till måndagen den 2 november kl 04.30 och arbetar dygnet runt mellan Barkarby och Kallhäll.

För att komma vidare med utbyggnaden av Mälarbanan från två till fyra spår stänger vi av järnvägen under allahelgonahelgen. Bussar ersätter tågen under avstängningen. Tänk på att vara ute i god tid om du reser under helgen då bussarna tar längre tid än tågen och det kan vara trångt på vägarna.

Vad vi gör under avstängningen

I Barkarby stänger vi det gamla stationshuset för att sedan riva det och den tillhörande träplattformen. Efter avstängningen reser alla från det tillfälliga stationshuset i Barkarby och en träbro kommer att binda samman den nya permanenta plattformen och den tillfälliga träplattformen.

Vi planerar även att riva gjutformarna på det nya stationshuset samt riva en del kontaktledningar.

I Jakobsberg fortsätter vi arbetet med den nya sydliga entrén.

I Kallhäll planerar vi bland annat att lyfta på delar av den nya gångbron vid det nya stationshuset. Vi gör även sprängningsarbetet för brofästet.

Längs hela sträckan Barkarby - Kallhäll monterar vi fundament till kontaktledningsstolpar.

Vi påverkar dig som bor och arbetar nära våra arbetesområdet

Under avstängningen jobbar vi dygnet runt på vissa platser. Vi informerar i förväg om störande arbeten via informationsblad i brevlådan eller portanslag. Vår kundtjänst har öppet dygnet runt. Välkommen att ringa dit på 0771-921 921 för att få veta mer om våra arbeten