Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tågtrafiken åter igång på Mälarbanan efter helgens avstängning

Efter 54 timmar av intensivt arbete under allhelgonahelgen går nu tågen som vanligt på Mälarbanan.

Under helgens avstängning arbetade vi på flera platser längs Mälarbanan. I Tomteboda är vi klara med en ny järnvägsbro som öppnar för tågtrafik den 2 november. Vi arbetade även i Barkarby, Jakobsberg och Kallhäll samt längs med järnvägen.

Stora förändringar i Barkarby

Från och med den 2 november avgår alla tåg i Barkarby från den tillfälliga stationen och vi börjar riva den gamla stationen. Gångtunneln är fortfarande öppen men det är trångt då vi kör transporter till och från arbetsområdet vid östra delen av tunneln. Resenärerna kan även komma till den tillfälliga stationen via Barkarbybron som öppnar ett körfält för gång- och cykeltrafik. Fordonstrafiken kör skytteltrafik i det andra körfältet.

Vid den tillfälliga stationen har vi öppnat en träbro så att resenärerna kan ta sig mellan plattformarna och nu avgår tåg mot Stockholm från den nya permanenta plattformen.

Gångbro på plats i Kallhäll

Vid det nya stationshuset i Kallhäll lade vi på den nya gångbron norr. När stationshuset är klart kommer ingången till stationen vara från gångbron.