Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

tåg
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny gång-och cykeltunnel i Bromsten

I samband med utbyggnaden av Mälarbanan bygger vi tillsammans med Stockholm stad en ny gång- och cykeltunnel i Bromsten. Den nya tunneln ersätter övergången över spåren vid Fristadsvägen byggs bort när Mälarbanan byggs ut.

Alla övergångar med bommar byggs bort i samband med att Mälarbanan byggs ut. Det bidrar till större säkerhet.

Gång- och cykeltunneln kommer att ansluta mot Bromstensvägen/Spångavägen i söder och mot Skogsängsvägen/Borghöjdsvägen i norr. Intill tunneln planerar Stockholms stad att bygga Bromstensstaden- en helt ny stadsdel i Bromsten.

Anledningen till att vi bygger en tunnel och inte en bro är att det inte finns tillräckligt med utrymme när den planerade Bromstensstaden ska byggas. En bro har ramper som ansluter på båda sidorna och dessa kräver ett visst utrymme.

Detaljplanen där tunneln ingår planeras att ställas ut under våren 2016 och byggstart blir några år senare i samband med att vi bygger ut Mälarbanan genom Bromsten.