Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Snart två nya stationshus på plats i Kallhäll och Barkarby

Bygget av de nya stationshusen i Kallhäll och Barkarby pågår för fullt. I Kallhäll bygger vi innerväggar, tak och hissar på det nya stationshuset.

På plattformen är väntkurerna precis klara och sedan en vecka är rulltrappan på plats. Under nästa vecka bygger vi fasaden på busstationen.

I Barkarby har vi precis börjat arbeta med fasaden på stationshuset. På perrongtaket arbetar vi för fullt med olika elarbeten så att belysningen komma på plats.

– Det känns jättekul att vi har kommit så långt med stationerna. Nu ser vi att vi har kommit en bra bit på väg. Det är ett komplicerat arbete och vi arbetar medan trafiken är igång vilket försvårar arbetet, säger Catarina Eklöf, projektledare för stationerna på Mälarbanan.

– Under sommarens åtta veckor långa avstängning av järnvägen jobbar vi för fullt med att få färdigt de båda stationshusen och om allting fungerar som det ska planerar att öppna de nya stationerna under hösten 2016.

I Jakobsberg fortsätter vi bygga den nya entrén samt en gång- och cykeltunneln som ska gå under de nya järnvägsspåren. Vi planerar att öppna den nya entrén sommaren 2017.