Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spårarbete
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Årets andra avstängning av Mälarbanan

Fredagen den 29 april kl 22.30 stänger vi av järnvägen och arbetar intensivt i Barkarby, Jakobsberg och Kallhäll.

Vi stänger av järnvägen för tågtrafik för att kunna göra arbeten som vi inte kan göra då det går tåg på spåren. Det gör vi för att garantera säkerheten hos både yrkesarbetare, tågtrafik och resenärer.

Nu stänger vi av järnvägen följande tider:

Fredagen den 29 april kl 22.30 – måndag 2 maj kl 04.30

Onsdagen den 4 maj kl 22.30 – måndag 9 maj kl 04.30

Vad gör vi när vi stänger av järnvägen?

I Barkarby river vi delar av den gamla gång- och cykeltunneln och tar bort de tillfälliga spårbroar som vi lade på plats förra våren. Vid den nya stationen arbetar vi bland annat med plattformstaken och vi gör även en hel del spårarbeten.

I Jakobsberg river vi de tillfälliga spårbroar som legat vid den nya sydliga entrén. När vi tagit bort dem bygger vi nya spår och vi gör även andra spårarbeten.

I Kallhäll arbetar vi med plattformstaken och plattformarna vid den nya stationen. På spårområdet drar vi kablar och söder om stationen gör vi en del spårarbeten.

Störningar när vi arbetar

Vi planerar att i första hand utföra bullranden arbeten på dagtid men på vissa platser behöver vi bullra nattetid. Portanslag är uppsatta i de fastigheter som riskerar att bli störda.

Ersättningstrafik

Bussar ersätter tågen under avstängningen. För korrekt information om ersättningstrafik hänvisar vi till sl.se och sj.se