Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rivning av spår och växelbyte
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Dags för årets första avstängning

Fredagen den 8 april stänger vi av järnvägen och arbetar intensivt mellan Barkarby och Kallhäll hela helgen.

Den 8 april kl 22.30 är det dags för årets första avstängning av Mälarbanan mellan Barkarby och Kallhäll. Vi arbetar fram till måndag morgon kl 04.30.

Vad gör vi när järnvägen är avstängd?

I Barkarby planerar vi bland annat att ta bort en tillfällig stödmur vid det nya stationshuset. Söder om stationen river vi spår och lägger flera stycken nya växlar. Vi gör även kontaktledningsarbeten.

I Jakobsberg planerar vi att göra gjutningsarbeten vid den nya entrén som vi bygger söder om stationen. Vi arbetar även med förlängningen av tunneln på Frihetsvägen. Söder om gång- och cykelbron vid Vasavägen planerar vi att spräcka berg.

I Kallhäll planerar vi bland annat att arbeta med plattformstaken och det nya stationshuset. Vi gör även kanalisationsarbeten och spårriktar de nya spåren söder om det nya stationshuset.

Störningar när vi arbetar

Vi planerar att i första hand utföra bullranden arbeten på dagtid men på vissa platser behöver vi bullra nattetid. Portanslag är uppsatta i de fastigheter som riskerar att bli störda.

Ersättningstrafik

Bussar ersätter tågen under avstängningen. För korrekt information om ersättningstrafik hänvisar vi till sl.se och sj.se