Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygfoto av spårnät
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vår sista inkoppling i Tomteboda 22-25 april

Helgen 22-25 april gör vi tillsammans med projekt Mälarbanan den sista inkopplingen i Tomteboda/Solna. Vi arbetar dygnet runt och en del moment kan vara störande för dig som bor i närheten.

I Tomteboda möts Citybanans och Mälarbanans spår. Projekten samsas om området och hjälps åt att bygga om järnvägsanläggningen för att pendeltågen i framtiden ska ha egna spår hela vägen mellan Stockholms södra och Kallhäll.

Sista inkopplingen ger fyra spår Tomteboda-Huvudsta

Under helgen vecka 16 gör vi den sista inkopplingen i området. En inkoppling innebär att en ny konfiguration av spår, växlar, kontaktledning, signaler med mera driftsätts.

Järnvägsarbetet pågår från fredag 22 april klockan 22.00 till måndag 25 april klockan 05.00. Vi sågar kabelrännor, kapar räls och justerar kontaktledningen. Arbete och transporter pågår dygnet runt.

Merparten av arbetet sker utanför McDonald's men kommer även att pågå på den andra av Mälarbanans två nya broar. Dessa arbeten kan vara störande för dig som bor i Fogdevreten eller i närheten av polishuset i Solna. För att arbetsplatsen ska vara säker för yrkesarbetarna måste vissa arbetsmoment göras på natten då tågtrafiken är avstängd.

Efter inkopplingen har vi fyra spår öppna mellan Tomteboda och Huvudsta – en förutsättning för Citybanans öppnande sommaren 2017.

Fortsatta nattarbeten

Vi har under en längre tid arbetat med kanalisationsarbeten nattetid i Tomteboda. Det fortsätter vi med fram till andra halvan av maj.