Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spårslut
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Inga tåg på Mälarbanan under åtta veckor i sommar

I sommar stänger vi av trafiken på Mälarbanan i åtta veckor från den 11 juni till den 8 augusti.

Den 11 juni klockan 02.00 till den 8 augusti klockan 04.30 stänger vi av järnvägen för att komma vidare med utbyggnaden av Mälarbanan från två till fyra spår.

Den här gången kopplar vi ihop alla de olika delar av anläggningen som vi byggt under fyra år på sträckan Barkarby-Kallhäll.  

30 växlar och ett nytt signalsystem

Vi bygger om järnvägsspåren på flera platser så att de ligger i slutläge, det vill säga fyra järnvägsspår parallellt med varandra. Vi kopplar också in 30 nya växlar. Totalt kommer det att finnas 41 växlar på sträckan Barkarby–Kallhäll. Vi installerar också ett helt nytt signalsystem på sträckan. Det är järnvägens säkerhetssystem och avstängningens sista vecka gör vi omfattande tester av detta.

Vi öppnar den nya pendeltågsstationen i Kallhäll

Den 8 augusti, när vi öppnar Mälarbanan igen, är det äntligen premiär för alla pendeltågsresenärer att använda det nya stationshuset. Under sommaren tar vi bort den tillfälliga stationen.

Vi fortsätter bygget av nya pendeltågsstationen i Barkarby

I Barkarby fortsätter vi bygget av den nya pendeltågsstationen, som vi planerar att öppna under hösten. Under avstängningen river vi den tillfälliga träplattformen men behåller det tillfälliga stationshuset och träbron. Efter avstängningen avgår samtliga tåg från den nya plattformen.

Var ute i god tid och planera din resa

Vi är medvetna om att våra arbeten innebär störningar för både närboende och resenärer. Tyvärr är det oundvikligt att vi stör. Eftersom bussar ersätter tågen kommer det att ta längre tid att resa. Var därför ute i god tid och kontakta din tågoperatör för att planera din resa.

Information om ersättningstrafik hittar du på sj.se och sl.se

Annan sträcka för ersättningstrafiken den 9-17 juli

Under avstängningen vänder SLs pendeltåg i Spånga. Den 9 juli klockan 02.40 - 18 juli klockan 04.30 är det dock totalavstängt mellan Spånga och Kallhäll. Det innebär att pendeltågen vänder i Sundbyberg den här perioden.

Varför stänger vi av järnvägen så länge?

Det är stora och komplicerade arbeten som kommer att göras i sommar, vilket gör att vi behöver mer tid än vid tidigare avstängningar. De arbeten vi gör kan inte göras när det går tåg på spåren. Vi stänger av både av praktiska skäl och säkerhetsskäl för yrkesarbetare, tågtrafik och resenärer.