Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spårarbete
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Det här gör vi under åtta-veckors-avstängningen

Natten mot den 11 juni börjar årets sommaravstängning på Mälarbanan. Vi arbetar intensivt under 8 veckor och trafiken ska vara igång igen den 8 augusti klockan 04.30

Under avstängningen arbetar vi mellan Barkarby och Kallhäll. Den 9 - 17 juli arbetar vi även mellan Spånga och Kallhäll.

Vi planerar att i första hand utföra bullrande arbeten dagtid men för att kunna hålla tidplanen behöver vi göra en del störande arbeten nattetid.

Information om våra arbeten har skickats med post till närboende och verksamma i Järfälla kommun och portanslag är uppsatta i de byggnader där vi riskerar att överskrida riktvärden för buller.

Vad gör vi de kommande två veckorna?

I Kallhäll börjar vi natt mot lördag den 11 juni att suga bort makadam under träplattformen med en sugbil. Arbetet kommer att bullra och håller på till söndag morgon.

Vi lyfter även bort de tillfälliga hissarna och den tillfälliga bron och river sedan träplattformen.

Vi river och sätter kontaktledningsfundament, river järnvägsspår och gör kontaktledningsarbeten och kanalisationarbeten.

Vi fortsätter arbetet med att färdigsställa det nya stationshuset.

I Jakobsberg kapar vi delar av plattformstaken så att de ska passa till den nya järnvägsanläggningen. Vi sätter även skyddstak vid Viksjöbron Norra.

Vi gör en hel del järnvägsarbeten och vi arbetar vidare med den nya entrén till pendeltågsstationen.

I Barkarby gör vi grävarbeten vid den nya Barkarbybron natten mellan måndag och tisdag. Andra nattarbeten som kan förekomma är kanalisationsarbeten.

Vi river och sätter kontaktledningsfundament och river och bygger spår. Vi makadamiserar mestadels på dagtid men natten mellan den 15 - 16 juni makadamiserar vi nattetid.

Vi kopplar in flera av de växlar som vi har byggt i Barkarby.

På det nya stationshuset monterar vi utfackningsväggar närmast spår och vi monterar ankarskenor på plattformstaken.

Vi uppdaterar vår information minst varannan vecka och Trafikverkets kontaktcenter har öppet dygnet runt om du har frågor eller blir påverkad av våra arbeten.

Planera din resa och var ute i god tid

Under avstängningen ersätter bussar pendeltågen och det kommer att vara mycket trafik ute på vägarna. För information om ersättningstrafik se sl.se och sj.se