Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggarbetare arbetar med kontaktledningar
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi stänger av Mälarbanan från Sundbyberg

Den 9 juli klockan 02.40 - 18 juli klockan 04.30 utökar vi vårt arbetsområde och arbetar längs järnvägen söder om Spånga station. Det innebär att pendeltågen från Stockholm vänder i Sundbyberg.

I helgen stänger vi av järnvägen norr om Sundbyberg för att under en dryg vecka göra en del förberedande arbeten för den fortsatta utbyggnaden av Mälarbanan. Pendeltåg från Stockholm vänder i Sundbyberg och information om ersättningstrafik finns på sl.se

När Spånga station är avstängd för tågtrafik så spränger vi flera gånger per dag till skillnad från de två gånger som vi spränger när tågen går.

Vad gör vi mellan Barkarby och Kallhäll?

Vi arbetar både dag och natt mellan Barkarby och Kallhäll.

Den 8-24 juli kommer vi att köra spårriktare, dra kontaktledningar och utföra neutralisering nattetid. Du som bor nära våra arbeten kan höra ljud från fordon, mutterknack och kaprondell. Anledningen till att vi arbetar natt är att det är arbeten som endast kan utföras då det inte är några andra arbeten i spårområdet samt att neutralisering endast kan utföras då rälen har tillräckligt låg temperatur, vilket sommartid innebär nattetid.

Vi fortsätter med våra arbeten på Kallhäll och Barkarby stationshus samt den sydliga entrén i Jakobsberg.

Vi jobbar även vidare med att få upp de bullerdämpande skärmarna och stängslet som kommer att gå längs hela järnvägen när vi är klara med utbyggnaden mellan Barkarby och Kallhäll.