Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggarbetare förbereder sprängning
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Inga tåg på Mälarbanan under höstlovet

Vi stänger av tågtrafiken på Mälarbanan den 1-7 november för att kunna utföra en del arbeten som av säkerhetsskäl inte går att göra när tågtrafiken är igång.

Från tisdagen den 1 november kl 02 till måndagen den 7 november kl 04.30 är all tågtrafik, regionaltåg och pendeltåg, inställd i båda riktningarna mellan Spånga och Kallhäll då vi gör arbeten på och bredvid järnvägen.

Pendeltågen från Stockholm C vänder i Spånga och pendeltågen från Bålsta vänder i Kallhäll.  För information om regionaltåg hänvisar vi till SJ.

Vad gör vi när vi stänger av järnvägen?

Här är några av alla de arbeten som vi planerar att göra under avstängningen:

I Kallhäll grundlägger vi för en bullerdämpande skärm inne på spårområdet norr om stationen. Vi monterar snöborstar i växlarna, slipar spår och växlar och gör en del arbeten på plattformen.

I Jakobsberg byter vi skyddstaken som sitter ovanför järnvägen på norra och södra Viksjöbron. Vi tar bort berg intill spåren mellan Frihetsvägen och gång- och cykelbron vid Vasavägen. Vid stationen gör vi markarbeten vid den nya entrén samt en del spår- och kontaktledningsarbeten.

I Barkarby borrar vi för 2 stycken fundament på stationsområdet. Vi monterar snöborstar i växlarna och slipar spår. Vi gör även en del kontaktledningsarbeten.

I Spånga kör vi med spårriktare norrut. Vi gör även en del förberedande arbeten och spränger bort berg. Vi spränger följande tider:

Kl 09.20 – 09.30 (Tisdag – Fredag)

Kl 11.20 – 11.30, 12.20 – 12.30, 13.20 – 13.30 (Tisdag – Söndag )

Kl 08.20 – 08.38 (Lördag – Söndag)

Störningar när vi arbetar

Vi arbetar dygnet runt och för att minska störningar nattetid planerar vi att utföra bullrande arbeten dagtid. Närboende som riskerar att bli störda av våra arbeten får information via portanslag.

Planera din resa

Tänk på att din resa tar längre tid än normalt. Planera din resa och var ute i god tid.

Information om ersättningstra­fik finns på sl.se och sj.se