Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spårarbete
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Informationsutskick om sommarens arbeten på Mälarbanan

I dagarna skickar vi ut information till närboende och verksamheter i Järfälla kommun och Stockholms stad om sommarens arbeten på Mälarbanan.

I sommar stänger vi av tågtrafiken under två perioder. Mellan 2 och 7 juni stänger vi av norr om Spånga till söder om Barkarby och från 4 juli till 14 augusti norr om Sundbyberg till söder om Jakobsberg.

Varför stänger vi av?

Vi stänger av järnvägen så att vi kan göra arbeten som vi bara kan göra när det inte går några tåg på spåren. Det gör vi för att garantera säkerheten för yrkesarbetare, tågtrafik och resenärer. Arbetena är planerade sedan länge och minskar sårbarheten och förstärker järnvägens kapacitet.

Vad arbetar vi med?

I Kallhäll monterar vi bullerdämpande skärmar och stängsel.

I Jakobsberg bygger vi klart den nya entrén och gång- och cykeltunneln.

I Barkarby bygger vi om bussområdet.

I Spånga bygger vi ny plattform och byter plattformstaken på stationen. Vi arbetar intensivt dygnet runt när vi bygger ut från två till fyra spår mellan Spånga och Barkarby. Du kan läsa mer på områdessidorna om våra arbeten.