Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spårarbete
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi stänger av järnvägen mellan 4 juli och 14 augusti

Tisdag 4 juli börjar sommarens andra avstängning av Mälarbanan. Vi stänger av norr om Sundbyberg till söder om Jakobsberg 4 juli från klockan 04.30 till och med 14 augusti klockan 04.30.

Planera din resa

Tänk på att din resa tar längre tid än normalt när vi stänger av järnvägen. Planera din resa och var ute i god tid. Information om ersättningstrafik hittar du på sl.se och sj.se

Varför stänger vi av?

Vi stänger av järnvägen så att vi kan göra arbeten som vi bara kan göra när det inte går några tåg på spåren. Det gör vi för att garantera säkerheten för yrkesarbetare, tågtrafik och resenärer. Arbetena är planerade sedan länge och minskar sårbarheten och förstärker järnvägens kapacitet.

Under perioderna när vi stänger av Mälarbanan arbetar vi dygnet runt.

Vi arbetar dygnet runt

Vi arbetar intensivt i järnvägsområdet och i området runt Spånga. Trafiken kommer att öka när vi kör byggtransporter med material dygnet runt.

Läs mer om vilka vägar det gäller under Områdesinformation

Vad arbetar vi med när vi stänger av?

Läs mer om våra trafikavstängningar

Karlbergs station stängs

10 juli tar pendeln en ny väg på egna spår när Trafikverket bygger klart Citybanan. Då stängs Karlbergs station och ersätts av Station Odenplan.