Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Den nya landskapsbron i Kallhäll. (Foto: Mikael Ullén)
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny landskapsbro i Kallhäll skapar genväg till naturen

Nu öppnar vi den nya landskapsbron över järnvägen i Kallhäll. På ena sidan finns ett bostadsområde och på den andra sidan börjar Görvälns naturreservat. Bron blir en bilfri och grön passage för människor och djur.

Trafikverket bygger fyra nya järnvägsspår mellan Tomteboda och Kallhäll. Det kommer att göra det smidigare att ta tåget, det ger möjlighet till fler avgångar att välja på och det blir lättare att komma fram i tid. Stockholm växer och det här är en pusselbit för en smidig vardag för pendlare.

En landskapsbro är en bred och växtklädd bro som fungerar som en förlängning av naturen. Den minskar den barriär som en väg eller järnväg innebär och underlättar för människor, djur och växtlighet att passera.

Bron ligger söder om Kallhäll station. Den är 62,75 meter lång, bredden varierar mellan 50 och 60 meter. Målet är att en torräng ska utvecklas på bron, med ängsväxter som trivs på mark som lätt torkar ut.