Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Räls
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Samråd nytt spår som anslutning till Tomteboda bangård

För delsträckan mellan Huvudsta och Duvbo genom Solna, Sundbyberg och Stockholm tar vi fram en järnvägsplan. Där ingår det att utreda behov och placering av ytterligare ett spår för godstrafiken till Tomteboda.

Nu bjuder vi in dig till kompletterande samråd. Samrådet är till för att ge och få information. Allmänhet, myndigheter och organisationer kan bidra med sin kunskap om förhållanden som är viktiga att ta hänsyn till när vi arbetar vidare med att ta fram en järnvägsplan.

Här kan du läsa samrådshandlingarna.

Vad är en järnvägsplan?

Järnvägsplanen beskriver var den nya järnvägen ska ligga. Planen visar vilken mark som behövs permanent och vilken mark som behövs tillfälligt under byggskedet. Till planen finns en miljökonsekvensbeskrivning (MKB) som beskriver både positiva och negativa konsekvenser för miljön.

Välkommen på öppet hus

Öppet hus är ett tillfälle att träffa de som arbetar med järnvägsplanen. Där kan du ställa frågor, se samrådsmaterial och lämna synpunkter på järnvägsplanen.

Var?

Trafikverket, Projekt Mälarbanan
Svetsarvägen 10, 1 tr. i Solna

När?

Onsdag 25/10 kl 17-19
Tisdag 7/11 kl 17-19