Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tyréns får projekt Mälarbanans arbetsmiljöpris

Trafikverket och projekt Mälarbanan har delat ut sitt årliga arbetsmiljöpris. 2017 gick priset till Tyréns AB för företagets innovativa arbetssätt med regelbundna möten som engagerar alla i arbetsmiljöarbetet.

Onsdagen den 29 november var det dags för utdelning av projekt Mälarbanans årliga arbetsmiljöpris. På plats hos det vinnande företaget Tyréns kontor på Södermalm fanns representanter från Trafikverket, Tyréns företagsledning och många medarbetare i projekteringsuppdraget BEST och mark för delen Huvudsta–Spånga.

Marcus Mellbin, biträdande uppdragsledare, tog emot priset – en check på 25 000 kronor – från Trafikverkets projektchef Eva Nordberg. Prispengarna ska användas till personalfrämjande åtgärder.

– Säkerhet och bra arbetsmiljö är viktiga delar i vår verksamhet, vilket vi vill lyfta fram med vår årliga utmärkelse. Det speciella med årets pris är att vi för första gången har fokus på planering och projektering, säger projektchef Eva Nordberg.

Enligt motiveringen belönades det vinnande företaget också för dess höga krav på utbildning och kompetens hos sina projektörer samt flertalet certifierade BAS-P.

I år riktades tävlingen till de leverantörer som har projekteringsuppdrag i projektet, oavsett om det är ett renodlat projekteringsuppdrag eller en totalentreprenad där entreprenören ansvarar för projekteringen. Detta för att öka medvetandet om hur viktigt skedet före byggandet är. I planerings- och projekteringsskedet ska det säkerställas att arbetsmiljöfrågor hanteras och arbetsmiljörisker minimeras. Det är grunden för en säker och bra arbetsmiljö i byggskedet, men även under drift- och underhållsskedet samt vid en eventuell avveckling av anläggningen.

Tyréns presenterar sitt arbetsmiljöarbete för de övriga tävlande och andra intresserade torsdagen den 7 december på Mälarbanans projektkontor på Svetsarvägen i Solna. Det är ett sätt att sprida goda idéer och arbetssätt till övriga i branschen.