Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Östlig förbindelseprojektet på nationella leverantörsdagen

Nationella leverantörsdagen var en populär tillställning med cirka 450 deltagare, varav 90 från utlandet. Intresset för de bygg-, underhålls-, och utredningsuppdrag som Trafikverket varje år handlar upp var stort, inte minst för Östlig förbindelse.

Östlig förbindelseprojektets representanter på nationella leverantörsdagen.
Östlig förbindelseprojektets representanter på nationella leverantörsdagen.

Från scenen presenterade Trafikverket ett urval av sina uppdrag, spridda över hela landet, däribland Östlig förbindelse. Vi presenterade vilka aktuella upphandlingar som leverantörerna förväntas gå hem och räkna på, dess värde och specifika utmaningar.

Efter presentationerna fanns det dialogstationer där de olika projekten kunde berätta mer om sina projekt. Med ett trettiotal sådana stationer förde Trafikverket dialog inte bara kring faktiska affärsmöjligheter utan också hur det går till att göra affärer med Trafikverket, BIM, sociala krav, klimatkrav och flera andra frågor som berör leverantörerna. Det var trångt i stationerna när femhundra personer minglade. Det var något som Östlig förbindelses medarbetare Lars Lilja, Marcus Andersson, Björn Kruse och Michael Lundborg fick uppleva på plats vid projektets dialogstation.