Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Projekt Östlig förbindelse – just nu

Det händer flera saker i projektet. Vi sammanställer och bemöter de synpunkter vi fick in under samrådet om betydande miljöpåverkan bland annat.

Vi sammanställer och bemöter de synpunkter vi fått in under samrådet om betydande miljöpåverkan som sträckte sig mellan 18 oktober och 8 november. Det sker i en samrådsredogörelse. Den skickas tillsammans med samrådsunderlaget till Länsstyrelsen med begäran om beslut om projektet kan antas medföra betydande miljöpåverkan.Vi kommer att beakta dessa dokument i den fortsatta planläggningsprocessen för östlig förbindelse.

I juni skickade vi ut en förfrågan för konsultuppdrag för väg- och järnvägsplan, systemhandlingar samt underlag för tillståndshantering. Sista dagen för att lämna in anbud var den 30 november. Vi arbetar nu med att utvärdera de inkomna anbuden och avser att gå ut med tilldelningsbeslut för vilken konsult som får uppdraget i början på 2017.

Löpande samråd pågår med berörda kommuner, Trafikförvaltningen med flera kring projektet.