Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 222, trafikplats Kvarnholmen

Trafikverket bygger trafikplats Kvarnholmen på väg 222 Värmdöleden. Det är en ny trafikplats i höjd med Nacka gymnasium. När trafikplatsen är klar 2019 blir det enklare att åka till och från Kvarnholmen via väg 222.

Avstängning av körfält på väg 222 i riktning mot Stockholm

Vi planerar att stänga av ett körfält efter Trafikplats Nacka i riktning mot Stockholm. Arbetet är planerat till vecka 13. Det innebär att morgontrafiken kan komma att påverkas från måndag 26 mars. Nyttja därför gärna kollektivtrafiken.

Avstängningen av körfältet bidrar till ökad säkerhet för dem som bygger Trafikplats Kvarnholmen.

Så påverkas trafiken

Från slutet av mars till mitten av september blir det enbart två körfält och ett busskörfält, efter Trafikplats Nacka, i riktning mot Stockholm på väg 222, Värmdöleden.

Busstrafiken ska inte påverkas men för övriga trafikanter kan det bli förändrade köer i riktning mot Stockholm, speciellt på morgonen. Hastigheten sänks till 70 km/timme.

Läs mer om avstängningen av körfältet.

Vad händer mer vid bygget?

Sedan november 2017 bygger vi Trafikplats Kvarnholmen med nya på- och avfartsramper i höjd med Nacka gymnasium.

I arbetet ingår att bygga två ramper i västlig riktning på väg 222, Värmdöleden, samt två cirkulationsplatser. Se illustration nedan:

Illustration: Tomas Öhrling 2015

Arbetet med cirkulationsplatserna pågår sedan februari. Det påverkar trafiken på Griffelvägen och parkeringen vid Nacka gymnasium och ishallen. Trafiken leds förbi bygget och parkeringen har fått färre platser.

Vi arbetar även med en transportväg vid Nacka gymnasium samt med markarbeten norr om väg 222.

Läs mer om bygget av trafikplatsen. (pdf-fil, 1,4 MB)