Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

trafik på Värmdöleden

Väg 222, trafikplats Kvarnholmen

Trafikverket bygger trafikplats Kvarnholmen på väg 222 Värmdöleden. Det är en ny trafikplats i höjd med Nacka gymnasium. När trafikplatsen är klar sommaren 2019 blir det enklare att åka till och från Kvarnholmen via väg 222.

Information om avstängningar av körfält på väg 222

Bygget av trafikplats Kvarnholmen pågår och av säkerhetsskäl har vi stängt av ett av körfälten, i båda riktningar, på Väg 222, Värmdöleden. Avstängningarna är mellan Trafikplats Lugnet och Trafikplats Nacka.

Avstängningen av körfälten bidrar till ökad säkerhet för dem som bygger Trafikplats Kvarnholmen.

Busstrafiken har fortsatt egna körfält.

Så påverkas trafiken

Fram till den 31 maj 2019 är det enbart två körfält och ett busskörfält, i vardera riktningar, förbi bygget på Värmdöleden. Busstrafiken ska inte påverkas men för övriga trafikanter kan det bli förändrade köer, i riktning mot Stockholm på morgonen och i riktning mot Nacka på eftermiddagen. Hastigheten är sänkt till 70 km/timme.

Läs mer om avstängningen av körfälten.

Vad händer mer vid bygget?

Vi bygger trafikplats Kvarnholmen med nya på- och avfartsramper i höjd med Nacka gymnasium. Trafikplatsen beräknas bli klar under slutet av juni 2019.

I arbetet ingår att bygga två ramper i västlig riktning på väg 222, Värmdöleden, samt två cirkulationsplatser. Se illustration nedan:

Illustration: Tomas Öhrling 2015

Arbetet med cirkulationsplatserna påverkar trafiken på Griffelvägen och parkeringen vid Nacka gymnasium och ishallen. Trafiken leds förbi bygget och parkeringen har fått färre platser.