Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 222, trafikplats Kvarnholmen

Trafikverket bygger trafikplats Kvarnholmen på väg 222 Värmdöleden. Det är en ny trafikplats i höjd med Nacka gymnasium. När trafikplatsen är klar 2019 blir det enklare att åka till och från Kvarnholmen via väg 222.

Information om avstängningar av körfält på väg 222

Den 26 april planerar vi att stänga av ett körfält på väg 222 i riktning mot Nacka och Värmdö. Sedan tidigare har vi stängt av ett körfält förbi bygget i riktning mot Stockholm.

Avstängningen av körfälten bidrar till ökad säkerhet för dem som bygger Trafikplats Kvarnholmen.

Busstrafiken har fortsatt egna körfält.

Så påverkas trafiken

Från kvällen den 26 april stänger vi av ett körfält, på väg 222, Värmdöleden i riktning mot Nacka och Värmdö. Sedan tidigare är ett körfält avstängt i riktning mot Stockholm. Avstängningarna gäller till slutet av september.

Mellan april och september blir det enbart två körfält och ett busskörfält i vardera riktningar, förbi bygget, på Värmdöleden. Avstängningarna är mellan Trafikplats Lugnet och Trafikplats Nacka.

Busstrafiken ska inte påverkas men för övriga trafikanter kan det bli förändrade köer, i riktning mot Stockholm på morgonen och i riktning mot Nacka på eftermiddagen. Hastigheten sänks till 70 km/timme.

Läs mer om avstängningen av körfältet.

Vi spränger på vardagar

Nu spränger vi för de nya ramperna, som vi ska bygga söder och norr om väg 222. Sprängningarna sker på vardagar vid kl 10.00 och 14.00 och då stoppas trafiken på väg 222, Värmdöleden, och de lokala gatorna i närheten av Nacka gymnasium.

Läs mer om sprängningarna

Vad händer mer vid bygget?

Sedan november 2017 bygger vi Trafikplats Kvarnholmen med nya på- och avfartsramper i höjd med Nacka gymnasium.

I arbetet ingår att bygga två ramper i västlig riktning på väg 222, Värmdöleden, samt två cirkulationsplatser. Se illustration nedan:

Illustration: Tomas Öhrling 2015

Arbetet med cirkulationsplatserna pågår sedan februari. Det påverkar trafiken på Griffelvägen och parkeringen vid Nacka gymnasium och ishallen. Trafiken leds förbi bygget och parkeringen har fått färre platser.

Vi arbetar även med en transportväg vid Nacka gymnasium samt med markarbeten norr om väg 222.

Läs mer om bygget av trafikplatsen. (pdf-fil, 1,4 MB)