Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 222, trafikplats Kvarnholmen

Trafikverket bygger trafikplats Kvarnholmen på väg 222 Värmdöleden. Det är en ny trafikplats i höjd med Nacka gymnasium. När trafikplatsen är klar 2019 blir det enklare att åka till och från Kvarnholmen via väg 222.

Vi spränger på vardagar

Nu spränger vi för den nya cirkulationerna, samt för de nya ramperna, som vi ska bygga söder och norr om väg 222. Sprängningarna sker på vardagar vid kl 10.00 och 14.00 och då stoppas trafiken på väg 222, Värmdöleden, och de lokala gatorna i närheten av Nacka gymnasium.

Läs mer om sprängningarna

Avstängning av körfält på väg 222 i riktning mot Stockholm

Vi planerar att stänga av ett körfält efter Trafikplats Nacka i riktning mot Stockholm. Arbetet var tidigare planerat till den 15 mars men är uppskjutet på grund av vädret. Vi återkommer så snart som möjligt med nytt datum.

Avstängningen av körfältet bidrar till ökad säkerhet för dem som bygger Trafikplats Kvarnholmen.

Så påverkas trafiken

Från dagen då avstängningen görs till mitten av september blir det enbart två körfält och ett busskörfält, efter Trafikplats Nacka, i riktning mot Stockholm på väg 222, Värmdöleden.

Busstrafiken ska inte påverkas men för övriga trafikanter kan det bli förändrade köer i riktning mot Stockholm, speciellt på morgonen. Hastigheten sänks till 70 km/timme.

Läs mer om avstängningen av körfältet.

Vad händer mer vid bygget?

Sedan november 2017 bygger vi Trafikplats Kvarnholmen med nya på- och avfartsramper i höjd med Nacka gymnasium.

I arbetet ingår att bygga två ramper i västlig riktning på väg 222, Värmdöleden, samt två cirkulationsplatser. Se illustration nedan:

Illustration: Tomas Öhrling 2015

Arbetet med cirkulationsplatserna pågår sedan februari. Det påverkar trafiken på Griffelvägen och parkeringen vid Nacka gymnasium och ishallen. Trafiken leds förbi bygget och parkeringen har fått färre platser.

Vi arbetar även med en transportväg vid Nacka gymnasium samt med markarbeten norr om väg 222.

Läs mer om bygget av trafikplatsen. (pdf-fil, 1,4 MB)