Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Markarbeten för bygget av Trfikplats Kvarnholmen.

Här har vi schaktat för den norra cirkulationen.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu börjar vi spränga

På tisdag den 27 februari börjar vi spränga för trafikplats Kvarnholmen som vi bygger i Nacka. Sprängningarna sker på vardagar vid kl 10.00 och 14.00 och då stoppas trafiken på väg 222, Värmdöleden, och de lokala gatorna i närheten av Nacka gymnasium.

Vi planerar att spränga två gånger per dag fram till maj, kl 10.00 och 14.00. Mellan maj och september kan det även förekomma sprängningar vid kl 19.30. Det blir dock inga sprängningar under veckorna 28–32.

I samband med sprängningarna stängs trafiken av, cirka 10 minuter, i båda riktningarna på Värmdöleden och på avgränsande lokala gator i Nacka.

Bygget av den nya trafikplatsen är en av flera åtgärder för att förbättra framkomligheten i Stockholmsregionen. När trafikplats Kvarnholmen är klar 2019 blir det möjligt att köra till och från Kvarnholmen via Värmdöleden. Det avlastar trafiken i Henriksdal.

Bilder från bygget

Här arbetar vi med förberedelser för att kunna bygga den södra cirkulationen.