Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Avstängningar av körfält på Värmdöleden

Vi har stängt av ett av körfälten, i vardera riktningar, förbi bygget av Trafikplats Kvarnholmen på väg 222 Värmdöleden. Avstängningen av körfälten bidrar till ökad säkerhet för dem som bygger den nya trafikplatsen.

Trafikverket bygger med entreprenören Peab anläggning.

Bygget av den nya trafikplatsen är en av flera åtgärder för att förbättra framkomligheten i Stockholmsregionen. När Trafikplats Kvarnholmen är klar 2019 blir det möjligt att köra till och från Kvarnholmen via Värmdöleden. Det avlastar trafiken i Henriksdal.

Så påverkas trafiken

Fram till den 31 maj 2019 är det enbart två körfält och ett busskörfält, i vardera riktningar, förbi bygget på Värmdöleden. Avstängningarna är mellan Trafikplats Lugnet och Trafikplats Nacka.

Busstrafiken ska inte påverkas men för övriga trafikanter kan det bli förändrade köer, i riktning mot Stockholm på morgonen och i riktning mot Nacka på eftermiddagen. Hastigheten är sänkt till 70 km/timme.

Om möjligt – ta bussen i stället

Lämna gärna bilen hemma. Busstrafiken har egna körfält och kommer lättare fram.

Tack alla som cyklar

Avstängningen berör inte gång- och cykelvägar men vi vill passa på att tacka dig som cyklar i Nacka och som cykelpendlar.

Här kan du läsa om att cykla i Nacka.