Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Maskiner och byggarbetare reparerar en bro

Broreprationer i Norrtälje kommun

Vi ska reparera fem broar i Norrtälje kommun, från början av april till oktober 2018. Reparationerna är nödvändiga för att bibehålla god trafiksäkerhet och även för att förlänga broarnas livslängd.

Vi vill att din resa ska vara säker och att du ska komma fram som planerat. Därför kommer vi att reparera flera broar på olika vägar i Norrtälje kommun under april–oktober 2018.  

Förebyggande underhåll är mest samhällsekonomiskt lönsamt och genom underhåll förlänger vi broarnas livslängd. Underhållsåtgärder kan vara att vi byter kantbalkar, räcken och tätskikt. Det kan handla om följande:

  • Vi byter ut kantbalkarna för att bron ska fortsätta att vara stark och säker. Kantbalkarna är en del av brons bärande konstruktion. I dem sitter bland annat räcket.
  • Vi byter tätskiktet, som är ett lager mellan asfalten och betongen. Det skyddar armeringen från rost och betongen från fuktskador.

Följande broar ska repareras: