Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En buss vi ett övergångsställe

E18, Arninge resecentrum

Trafikverkets vägplan för E18-Arninge resecentrum är nu fastställd och har vunnit laga kraft. Täby Centrum-Arninge i Täby kommun är ett av de största handelsområdena i regionen och ett betydande centrum för hela nordostsektorn.

I takt med utbyggnader av bostäder, verksamheter och infrastruktur i området ökar också behovet av ett resecentrum. Dubbelspårsutbyggnaden av Roslagsbanan startar inom en nära framtid och då behöver arbetet med utbyggnaden av de basfunktionella delarna av resecentrumet ske samtidigt.

Mot bakgrund av detta har SL, Täby kommun och Trafikverket studerat förutsättningarna för att säkerställa tillgången till hållbara kollektiva färdmedel och snabba, säkra och enkla byten för resenärerna. Trafikverket har nu tagit fram en vägplan för E18, resecentrum i Arninge som finns att läsa under fliken "Dokument". Projektets övergripande mål är att säkerställa tillgången till hållbara kollektiva färdmedel och snabba, säkra och enkla byten för resenärerna.