Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gröndalsbron

E4/E20, Essingeleden, Gröndalsbron

Vi bygger en anläggning under Gröndalsbron som ska rena dagvattnet från Essingeleden. När arbetet är klart har vi byggt 14 anläggningar vid tio broar och två viadukter för att minska utsläppen i Mälaren.

Nu har vi byggt klart dagvattenmagasinet och påbörjat installationen av maskinutrustningen inuti magasinet. Under juni 2018 beräknar vi bli klara med driftsättningen av magasinet.

Anläggningen ska skydda vattentäkten Östra Mälaren

Den nya dagvattenanläggningen ska ta om hand om och rena dagvattnet från Essingeleden. Syftet är att skydda vattentäkten Östra Mälaren från föroreningar.

På vägarna samlas smuts från vägbanan, däck, avgaser, smörjoljor, korrosion, katalysatorer och bromsbelägg. Vid regn sköljs dessa föroreningar bort från vägbanan, med det vatten som kallas dagvatten. För att leda dagvattnet till det nya magasinet har vi monterat rännor längs med bron och viadukten. På så vis samlas vattnet i magasinet som ska rena vattnet.

Gångvägen under bron är avstängd

På grund av arbetet med det nya dagvattenmagasinet är gångvägen under bron avstängd och beräknas öppna igen sommaren 2018.

Se karta hur du kan gå och cykla under byggtiden.